Kinderen op een longboard

Funbox bij de laatste 20 van de ondernemers challenge SGOC

De Funboxx daagt je uit tot bewegen! De box vol met Urban/Funsporten rijdt nu al twee jaar ronds in de Provincie Groningen. Alternatieve gymlessen, buitenschoolse sportdagen, nationale sportweek. De Funboxx is erbij.

Ontstaan Funboxx

Een Buurtsport medewerker vroeg onze kitesurfschool of we ook andere coole activiteiten verzorgden in de Stad Groningen? “Surfen is cool” verhaalde ze. “Dus jullie zullen vast ook BMX-en, longboards en andere materialen hebben die onze jeugd in de buurt aanzet om te bewegen!”

We verzorgden vanuit SurfCity al een programma voor Oerol en het Madness Festival . Dus we hebben deze activiteiten in een box gestopt, verzorgde met groot succes een clinic voor scholieren tussen de 14 en 17 jaar en VOILA, de Funbox was geboren!

Wat is de Funbox?

Een mobile box vol met Urban sporten. Ook wel Funsporten of vrije sporten genaamd. Spelend bewegen een intrinsieke motivatie tot ontdekken en creëren op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Simpel gezegd, boards, bikes en ander rollend materiaal gecombineerd met elektrische toys als onewheel, elektrische skateboards en hovershoes. Deze combi van materialen maakt het mogelijk om van elke straat, plein of park een speelplaats voor jongen oud te maken.

Een sportleraar komt met de Funbox op locatie en laten je vooral spelen. Maakt de omgeving interessant door materialen toe te voegen die passen bij de omgeving

Was is de SGOC

Voor de derde keer is de Sociale Groningse Ondernemers Challenge van start! Met deze challenge ondersteunen we sociaal ondernemers en ondernemers met een sociaal initiatief in gemeente Groningen.

Onderstaande een SGOC intro uit 2018

SGOC en FUNBOX

Inmiddels zijn we halverwege het traject, is de Funboxx doorgedrongen tot de laatste 20 deelnemers.
In November komt er een publieks stemming bekijk onze pagina op https://sgoc.nl/ondernemers/stef-de-jong